royalmed
Laborator de analize medicale
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Articole medicale
Informatii despre teste medicale
Pagina pacientilor
Uncategorized

Despre Royalmed

Importanta analizelor

Analizele de laborator sunt instrumente eficiente de evaluare a starii de sanatate a pacientilor. Este important de stiut ca rezultatele analizelor pot avea valori inafara parametrilor normali dintr-o multime de motive. Aceste variatii pot avea la origine cauze cum ar fi preferintele dietetice, varsta , sexul, ciclul menstrual, gradul de activitate fizica, medicamente administrate, consumul de alcool si tigari, dar si alti factori nu neaparat legati de aspecte patologice.

Rezultate anormale

Orice rezultat anormal trebuie discutat cu medicul dvs. de familie. Este imposibil a se pune un diagnostic precis numai pe baza analizelor de sange, dar este la fel de adevarat ca aceste analize pot sa va ajute sa aflati mai multe despre corpul dumneavoastra si sa detectati din timp posibilele probleme, astfel incat un tratament sa fie cat mai eficient.

Valori normale specifice laboratorului Royalmed

 

Laboratorul Royalmed a stabilit majoritatea valorilor normale conform specificatiilor producatorului reactivilor si in functie de metoda utilizata. In general 95% din pacientii sanatosi trebuie sa se incadreze in intervalul de valori normale. Restul de 5% sunt pacienti sanatosi care nu se incadreaza intre aceste valori, fara a fi insa vorba de o boala. Statistic, daca ati efectuat un lot de 20-30 de analize individuale la persoane aparent sanatoase, exista o probabilitate mare ca una sau doua analize sa fie usor in afara valorilor normale. Motivul pentru care trebuie sa va consultati doctorul este ca acesta sa evalueze daca respectivele variatii sunt semnificative clinic.

 

Analize medicale gratuite

Conform Legii 95/2006, asiguratii caselor de asigurari de sanatate au dreptul la o serie de investigatii paraclinice in ambulator, printre care se numara si analizele de laborator. Pentru a putea beneficia gratuit de analize in laboratorul Royalmed, un pacient trebuie sa satisfaca urmatoarele conditii:

  • sa fie asigurat la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Calarasi
  • doctorul trimitator (de familie sau specialist) sa aiba contract cu CJAS Calarasi
  • sa prezinte un bilet de trimitere de analize tip, completat conform normelor

Conform OUG 150/2002, Art. 11, asiguratii au dreptul sa aleaga medicul de familie, medicul specialist, unitatea ce le va acorda servicii medicale, precum si casa de sanatate la care se asigura.

Calitatea analizoarelor / metoda de lucru

Majoritatea aparaturii din laboratorul Royalmed incorporeaza tehnologie de ultima ora. Producatorii sunt firme de talie internationala, consacrate domeniului medical paraclinic, iar calitatea produselor lor nu e pusa la indoiala nicaieri in lume. Royalmed a incheiat contracte de service cu toti furnizorii de aparatura, astfel incat intretinerea tehnica si reparatiile se fac de catre personalul autorizat al reprezentantilor producatorilor in Romania.

Reactivii

Aparatura performanta nu este de folos daca nu lucreaza cu reactivi de calitate. Royalmed foloseste exclusiv reactivi de calitate, din import. Royalmed nu a facut niciodata rabat de la calitate si de la recomandarile producatorilor, pentru a putea obtine niste rezultate precise si adevarate.

Controale externe de calitate

Poate cel mai important factor care indica corectitudinea rezultatelor analizelor este sistemul controlului extern de calitate. Prin acest sistem o proba cunoscuta doar de initiatorul programului este trimisa la mai multe laboratoare pentru testare. Rezultatele testarilor de la laboratoare se compara cu valoarea etalon. Daca diferentele sunt peste un anumit prag pentru un laborator, acesta se considera „exclus”, ceea ce inseamna ca laboratorul respectiv trebuie sa ia masuri corective.

Royalmed are contracte de control extern cu firma italiana Bio-Dev. In cazul raportarii unor valori in afara intervalului acceptat, se opreste lucrul pe acel analizor, se deschide o fisa de neconformitate si se procedeaza la inlaturarea cauzelor.

x